Tjek markedet for billån, når du skal købe bil

Du kan spare mange penge ved at vælge det billigste billån. Det betaler sig nemlig at sammenligne lån og ikke bare tage det første, du får tilbudt.

Kigger du på ny Peugeot, Skoda, VW eller en anden ny bil? Så synes du sikkert, at det er mere spændende at se på bilmærker, modeller og udstyrspakker end at tænke på finansieringen. Men faktisk er det en rigtig god idé også at bruge lidt tid på at undersøge markedet for finansiering. Og forstå, hvad de forskellige låntyper betyder for dig og din økonomi.

Prøv Diba Billån-beregneren og få et godt tilbud på et billån

Billån hos forhandleren

Kigger du på bil hos en forhandler, vil du ofte få tilbudt et billån som en del af handlen. Det kan virke attraktivt, når du næsten står med nøglerne i hånden. Hos forhandlerne er renterne ofte rimelige. Men husk at se på lånets ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), der er den bedste måde at sammenligne lån på. Du skal også være opmærksom på, at forhandleren tjener penge på billånet. Og du er i din gode ret til at sige nej tak til lånet og undersøge andre tilbud.

Få tilbud på forskellige billån – du kigger jo heller ikke kun på én bil.

Billån i banken

Du kan også få et billån i banken. Du kan snakke med din egen bank, men du kan ligeledes få tilbud på billån fra andre banker. Der kan være stor forskel på, hvad et billån i banken koster i oprettelse og renter.

Online billån

Der er ligeledes masser af online udbydere af billån, fx Diba Billån. Du skal være opmærksom på, at det godt kan være dyrere end i banken. Så hold øje med lånets ÅOP, så du ikke gældsætter dig for dyrt.

Sørg for, at det er dig, der træffer valget om dit lån – og ikke andre.

Kig under kølerhjelmen på billånet

Uanset om du vælger at få billånet på plads før eller efter, du har fundet din nye bil, er det en god idé at gå omhyggeligt til værks.

- Indhent forskellige tilbud fra forskellige udbydere.
- Sammenlign priser og vilkår. Tjek ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) og de samlede omkostninger for lånets levetid.
- Vær også opmærksom på, hvad lånet koster at oprette og indfri. Det varierer nemlig meget og kan være en ubehagelig overraskelse, når du en dag vil ud af lånet.

Når du har styr på bilfinansieringen, er du bedre klædt på, når du tager ud til forhandleren eller skal lukke en handel. God biljagt.

Her kan du se lånevilkår, gebyroversigt og alt det andet med småt hos Diba

Følg Diba Billån på Facebook

Kontakt

Diba Billån
Axeltorv 4
4700 Næstved
Telefon: 5575 4300
Fax: 5575 4301
bil@diba.dk

Åbningstider:
08:00 – 18:00 alle hverdage
10:00 – 16:00 lørdag og søndag

Udfærdigelse af lånedokumenter og udbetaling af lån:
08:00 – 18:00 alle hverdage

Vi holder lukket på helligdage.